Zimmer Medizin Systeme erbjuder ett stort utbud av elektroterapiutrustningar.

Utrustningar som: stötvåg, Tecar, cryo-terapi, terapeutiskt ultraljud, elektroterapi mm. mm. Här nedan hittar du bara ett axplock av utrustningar som Zimmer erbjuder!

För mer information kontakta gärna mig direkt, så berättar jag gärna mer!

Hälsningar
Stefan Ahnén, tel. 070-7726613, mail: stefan@fysioahnen.se


Terapeutiskt ultraljud - god prestanda till lågt pris!

SonoOne - modernt terapeutiskt ultraljud, liten och smidig, vikt endast 1kg, men fylld med den senast kunskapen och teknologin. Den ergonomiskt utformade handenheten har en kristall på 5kvcm och erbjuder både 1 & 3 MHz, max intensiteten är på hel 3w/kvcm . SonoOne kommer med en funktionell färg-touchscreen display, här väljer man enkelt frekvens, pulsation, behandlingstid och intensitet.
Pris - från: 9.990:- ex.moms eller 300:-ex.m* med *36mån leasing, 10% restvärd genom Ikano Bank AB


Stötvågsutrustning från Zimmer - liten och smidig!

EnPuls version 2.0 är en kraftfull men potabel radiell stötvåg från Zimmer. Med färg-touchscreen displayen är det enkelt och smidigt att välja förvalda program eller snabbt göra sin egen inställning.
Prestandan är imponerad: upp till 5 Bars tryck (185mJ) och med slagfrekvens upp till 22Hz. Vikten för själva styrenheten är endast 2,7kg, handenheten väger 850gram. Levereras med praktisk aluminiumväska.


Leasa enPulse Version 2.0 stötvåg från endast 1.220:-ex.m/månaden*
* villkor: ingen förhöjd första avgift, avtalstid: 60månader, 20% restvärde, avtal genom Ikano Bank AB

Cryo-terapi utrustning - marknadens populäraste!

Cryo 6 - kylbehandlingsutrustning brukar av en del kallas för "state of the art cryotherapy". Cryo 6 kanske inte är känd i Sverige men i många andra länder är den både välkänd och uppskattad. Cryo 6 levererar kyla ner till -30 grader genom att blåsa kalluft genom olika stora behandlingsmunstycken. Metoden är både precis och säker och behandlingarna kan utföras under hela arbetspass, tack vara utrustningens kraftfulla kylkapacitet.
Kryoterapi med kalluft är lämplig för kort, snabb och intensiv nedkylning av huden, såväl som mer måttlig nedkylning för relevanta terapeutiska effekter i djupare vävnadsområden.
Kryoterapi med kalluft har visat sig effekt vid:
1. Behandling av smärtfulla tillstånd i det muskuloskeletala systemet.
2. Smärtlindring, ökad rörlighet och minskad ledstelhet även vid reumatoida tillstånd.
3. Neurologiska tillstånd för att behandla spatisitet, bland annat vid MS.


Cryo 6 ​​​​​​​ kylbehandlingsutrustning passar mycket bra i kombination med exempelvis stötvågsbehandling och där patienten har lokal smärt som behöver dämpas för att kunna genomföra effektiv behandling.

Kombinationsutrustning - ultraljud&ström

Soleo SonoStim är en avancerad elektroterapiutrustning med både ström och ultraljud som kan användas var för sig eller i just kombination. SonoStim från Zimmer kännetecknas av kompakta mått, god ergonomi samt hög prestanda. Indikationer och arbetsområden med SonoStim räknas till: Behandla smärta, muskel rehab, öka lokal cirkulation och bidra till förbättrad vävnads regeneration.

Soleo SonoStim är en serie elektroterapiutrustningar som kan kombineras, här ovan visas utrustning med en praktisk vacuum-elektrodenhet. Bra apparatvagn anpassad för utrustningen rekommederas för god mobilitet!